Jonstrupgårdens Scarlet

Sportshesteavl med hjertet

 

 

KOLLBERGER HOF

Jonstrupgårdens Scarlet f. 09.05.1995 efter Landau u. Samantha efter Schwadronuer kom ind i vores liv gennem børnenes super pony Jollisimo. En pony med meget power og kapacitet - og måske lige rigeligt nok til lille Yolande. Susanne Seierskilde havde en sød DV hoppe, som desværre ikke kunne rides pga af en skade og vi aftalte at bytte. Scarlet kom hjem og vi stillede hende til kåring året efter. Hun gik i DS med 7 i alt, men de var ikke særligt begejstrede for hende.

 

Det var jeg imidlertid. Sød hoppe med 15 ekstra gear og meget selvfed. Vi gik godt i spænd - Scarlet og jeg

 

Jeg dækkede hende med Marengo i 2001 og ud af det kom Maggie - et skønt hoppeføl - hun fik flere 8 taller ved følskuet og jeg var meget glad for min lille hoppe, som dog havde arvet sin mors 15 gear plus lidt mere. Maggie kom i tilridning på Noagård og alt gik vel, sagde Jan.

 

Til kåringen bestod Maggie ikke sin rideprøve, fik 5 5 i springning, samt håbløse gangartskarakterer og vi var alle målløse.

 

Herregud det var jo ikke en fløjhoppe, men en fornuftig hest med en god arbejdsindstilling, bedømmelsen var ganske enkelt uforståelig.

Det år tog jeg mit medlemskab af DV op til revision og kørte andre hopper til Tyskland og startede min Hannoveraner og Oldenburg avl op.

 

Maggie gik FALSTERBO som 6 års i SPRINGNING med Linnea Ericsson og var placeret i den bedste tredjedel,blev herefter internationalt topplaceret MILITARY hest med Maibrit Laustsen og går nu INTER I i DRESSUR med Caroline Albertsen.

 

Godt jeg ikke tog notits af DV's besynderlige bedømmelse af min hest.

 

Jeg dækkede med Bernstein og fik et hoppeføl som jeg solgte ved fravænning.

 

I 2004 dækkede jeg med Briar og håbede på en fantastisk dressurhest. I stedet kom Bambi som har sprunget internationalt og er topplaceret i S springning. Hun vandt 6 års Youngster Cup Stil Springning med 9,5 x 8,5 x 8,5

 

Efter Bambi kom Makuba efter Master SWE850 - en ekstremt velgående hoppe med super rideprøve fra Oldenburger Verband, hun er solgt til Sverige.

 

Herefter dækkede jeg med Grosso's Erbe og fik en skøn meget velgående hoppe - Lille G - som blev uddannet af Berider Lena Grønnemose i dressur og herefter i springning af Dennis Noes Nielsen. Hun er nu startklar på M niveau i både dressur og spring.

 

Scarlet fik 5 døtre - efter folingen med Lille G fik hun en flænge i livmoderen, som medførte at vi måtte aflive hende.

Stalden føltes tom i lang tid efter - men hendes sjæl er her stadig gennem Maggie & Bambi & Lille G.

 

Som mama troede Scarlet på selvstændighed, hendes føl vandrede gerne 500 meter fra hende på marken uden stress hos hverken hende eller føl. Måske er den egenskab fulgt med - Maggie, Bambi og Lille G er helt ukuelige, nemme at have med ud og bare fokuserede på de opgaver de stilles. Scarlet har givet os fantastiske sportsheste.

 

Scarlet var søster til Jonstrupgårdens Raneur på morsiden.

 

Copyright © All Rights Reserved Anne Kollberg - kontakt stalden@kollberger-hof.dk & +4520244091