Spirille Lehrman

Sportshesteavl med hjertet

 

 

KOLLBERGER HOF

Spirille Lehrmann DH 5445 f. 12.05.1994 efter Schwadroneur u. Salome Langager efter May Black.

 

Spirille kom til os som 5 års - en foræring fra Stine Rasmussen - og hun er een af de heste som bare gik direkte ind i hjertet og blev der. Een dame med stor personlighed, sine egne ideer og et kæmpe hjerte og en helt fantastisk evne til at producere sportsheste. Hun fik 9 føl. Foreløbig er der en GP-hest med internationale resultater, 2 MA/PSG, 1 Hstbst., 2 udtaget til Verden Hannoveraner Championat, 1 udtaget til Elite-auktionen i Verden, 5 års Champion Andalusia og 3 søskende som lykkeligt afventer livet som sportsheste.

 

Vi stillede hende til kåring som 6 års, hvor hun gik fløj i sit hold og blev ærespræmiehoppe. Hun blev senere kåret i Hannoveraner Verband og Oldenburg.

Hun var her drægtig med Don Schufro.

 

Hingsteføllet som kom til verden året efter d. 27.03.2001, som altså var hendes førstefødte, blev døbt A Larming Charm, var et kært føl - ikke flashy og fancy - men med et kæmpe hjerte og jordens sødeste sind. Han blev opdraget stringent af sin mama, spredte ufatteligt megen lykke og glæde herhjemme og blev med årene en meget habil & ærlig dressurhest. Berider Lena Grønnemose uddannede ham fra M til Grand Prix og han fik flere internationale placeringer inden sin alt for tidlige død i 2014.

 

Spirille var en ener.

Hun fik en akut mavedrejning i november 2013 og måtte aflives en sen aftentime i ridehuset, da hun ikke kunne gøres transportbar.

 

Da jeg sad med hende, kiggede hun op på mig, som om hun ville sige:

Det er OK mama, det er tid nu, du skal ikke græde mere - men jeg græd, det var ikke tid for mig

 

Hun tog sit 10. føl med sig og i stalden stod Qasim på 5 mdr. og vidste instinktivt at nu var han alene.

 

Det er en stor glæde at have de fleste af hendes afkom i stalden, selvom nogle skal have nye ejere. Hendes førstefødte datter Willow e Weltjunge er netop blevet mama til et skønt præmie hingsteføl efter Dante Weltino.

 

Circle of life.

Copyright © All Rights Reserved Anne Kollberg - kontakt stalden@kollberger-hof.dk & +4520244091