Wollanza

Sportshesteavl med hjertet

 

 

KOLLBERGER HOF

Wollanza er født på Valentines Day 14.02.2005 hos familien Moss i Tyskland. Jeg ledte med lys og lygte efter en Wolkentanz II x Brentano II hoppe som skulle have et Sandro Hit føl hos mig og så var hun der pludseligt og vi drog afsted Annette, Marianne og jeg og hun var alt hvad jeg havde drømt om

Vi hentede hende hjem i oktober, da hun var 6 måneder gammel og hun voksede op sammen med Bambi og de var bedste venner i alle de unge år.

Jeg har en forbundethed med Wollanza som er ubeskrivelig.

Hun blev syg kort efter hjemkomsten - hjertet holdt op med at slå og hun var meget dårlig, hun blev genoplivet 2 gange.

Dyrlægen blev ved med at sige at jeg blot skulle sige til så ville han aflive hende, jeg bad bare til Vorherre som en sindssyg og jeg tænkte bare på, at hun skulle gøres transportbar så jeg kunne køre med hende - hun fik alt godt fra medicinskabet og til sidst var det point of no return.

Mirakuløst fik vi hende op at stå og i løbet af ti minutter læssede jeg hende og kørte sammen med en veninde mod Højgård.

Vi ringede til en klog kone undervejs og hun gjorde hvad de nu gør og ringede tilbage og sagde hun klarer sig fint.

 

Da vi kom over på Højgård var alt parat til operation mm. Men Wollanza dansede ud af traileren, vrinskede fornøjet og jeg græd af lykke. Michael Hansen kom ud og kiggede spøjst på mig og sagde "der er vist sket et mirakel undervejs" hun var til observation iet par dage og så hentede jeg hende hjem igen.

Hun blev redet til og var fantastisk - hun blev kåret og blev St.Pr.A og ifolet med Sandro Hit.

Hun fik et skønt hoppeføl, som avlsledelsen var ikke imponerede over, de syntes ikke der var nogen avlsfremgang.

Da Wollanza efterfølgende skulle gå rideprøve i Tyskland blev hun urent gående.

 

Dette blev begyndelsen til en større udredning - ingenting på scanning, røntgen, interne og eksterne undersøgelser. Hun blev rentgående og urentgående uden mønster, fik verdens mest avancerede sko og såler på - alle sten blev vendt. I perioder blev hun næsten forfangen at se på, men var det ikke. Igennem dette forløb var hun super fertil og fik det ene skønne hoppeføl efter det andet. Efter Franziskus, Quateron og årets føl efter Quaterback.

 

På et tidspunkt var hun så dårligt gående, at jeg overvejede at aflive hende, men så kom Michala Dyrlæge og sagde "Måske har hun Borelia"

OK ... Hvorfor ikke ... jeg havde brugt spidsen af en rumraket på undersøgelser, prøver og alt muligt og udredningen havde stået på i årevis - men naturligvis måtte vi undersøge dette

Hun tog prøver og sendte dem til udlandet og ganske rigtigt Wollanza havde Borelia - kuren hed Tetra-Cyklin iv 14 dage i træk - men hun overlevede det og ligeså gjorde føllet i maven og hun blev bedre.

De skader som Borelia'en har forvoldt på led og sener kan ikke reverseres men hun har god livskvalitet og trives i sin flok og er aktuelt drægtig med sit 5 føl - dette efter His Highness.

Copyright © All Rights Reserved Anne Kollberg - kontakt stalden@kollberger-hof.dk & +4520244091